ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

  • ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΣΚΟΝΗΣ

Στο σύγχρονο τινακτικό μηχάνημα MOR το χαλί και η μοκέτα απαλλάσσονται από σκόνες και στερεά κατάλοιπα από το βάθος του πέλους, με αποτέλεσμα ένα πιο αποτελεσματικό καθάρισμα.

  • ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ-ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

Κατά το πλύσιμο, το μηχάνημα MOR καθαρίζει και απολυμαίνει το χαλί σε βάθος, πραγματοποιώντας δύο στάδια πλυσίματος. Στο πρώτο, το χαλί πλένεται με ειδικές βούρτσες περιστροφικής κίνησης – μετά από ένα ελαφρύ ξέβγαλμα, ακολουθεί ξανά η διαδικασία πλύσης, αυτή τη φορά με ειδικές βούρτσες οριζόντιας κίνησης.  Στο δεύτερο στάδιο, το χαλί με τη χρήση νερού υπό πίεση ξεβγάζεται τελείως.
Επειδή η απολύμανση για εμάς είναι σημαντικό κριτήριο στη συνολική φροντίδα του χαλιού, στο ταπητοκαθαριστήριο ΕΞΠΡΕΣ χρησιμοποιούμε οικολογικά και βιολογικά απορρυπαντικά, πρωτοτυπώντας σε εθνική κλίμακα, έχοντας πάντα ως βάση τους κανόνες υγιεινής και το σεβασμό στο περιβάλλον.

  • ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΥΓΡΑΣΙΑΣ-ΣΤΕΓΝΩΜΑ

Με το φυγοκεντρικό μηχάνημα (που δεν χρησιμοποιείται για τα χειροποίητα χαλιά), αφαιρείται ο κύριος όγκος νερού που βρίσκεται στο χαλί και την μοκέτα μετά το πλύσιμο. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη, για το ιδανικό στέγνωμα του χαλιού και τη διατήρηση των χρωμάτων. Ο χώρος όπου στεγνώνουν τα χαλιά είναι ειδικά διαμορφωμένος, ώστε να προστατεύονται από τις συνθήκες περιβάλλοντος (ήλιος, αέρας, σκόνη, βροχή, κλπ).

  • ΑΜΠΑΛΑΡΙΣΜΑ-ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ

Στο στάδιο της συσκευασίας το χαλί περνά από τον τελικό έλεγχο, όπου βουρτσίζεται και σκουπίζεται, διατηρώντας το πέλος του ζωντανό. Διασφαλίζουμε ότι το χαλί, όταν φτάσει στο σπίτι σας, θα είναι σαν καινούργιο.

  • ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Το χαλί συσκευάζεται σε αντισκωρικό νάιλον και τοποθετείται στις φυλασσόμενες αποθήκες μας, μακριά από παράγοντες του περιβάλλοντος που το βλάπτουν (υγρασία, σκόνη, κλπ).